Qoro Quandoa ohjaa palo tehdä yhdessä korkeatasoista kuorotaidetta. Intohimo laulamiseen ja halu kehittyä sitoo laulajat yhteen luoden yksilöllisen, hyvin moneen muotoutuvan kuorosoinnin. Qoro Quando on kunnianhimoinen, mutta rento yhteisö, joka tarttuu innolla monipuoliseen ja haasteelliseen ohjelmistoon.

Samalla, kun kuoron ohjelmisto on viime vuosina muuttunut etenkin taidemusiikin osalta haastavammaksi, ohjelmistossa on säilytetty myös viihteellinen puoli, ja kuoro pystyy esiintymään hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa ja monipuolisella ohjelmistolla. Kuoron  ohjelmisto käsittää muun muassa pohjoismaista kuoromusiikkia eri aikakausilta, venäläistä romantiikkaa, pohjoisamerikkalaisia uusia kuoroteoksia sekä tyylikkäitä sovituksia eri vuosikymmenten hiteistä.

Qoro Quandon kehitys on ollut määrätietoisen työn tulosta. Kuoro osallistuu säännöllisesti kansainvälisiin kuorokilpailuihin, joihin valmistaudutaan suunnitelmallisesti. Sitoutuneen ja yhdessä viihtyvän porukan ansiosta Qoro Quando on saavuttanut kultamitalitason kaikissa kilpailuissa, joihin se on vuodesta 2011 lähtien osallistunut. Elokuussa 2019 Qoro Quando ja kuoron naisäänistä koostuva Queens of Qoro Quando saavuttivat kultamitalitason pisteet Göteborgissa järjestetyissä Grand Prix of Nations Gothenburg 2019 & European Choir Games -kilpailuissa. Qoro Quando osallistui kilpailun Grand Prix -sarjan kamarikuoro- ja hengellisen musiikin kategorioihin ja Queens of Qoro Quando European Choir Games -sarjan kamarikuorokategoriaan. Samana kesänä Tampereen sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa Queens of Qoro Quando palkittiin korkeimmalla mahdollisella arvioinnilla eli kolmella kultaleimalla ja Qoro Quando kahdella kultaleimalla. Vuonna 2017 Int. Anton Bruckner -kuorokilpailuissa Linzissä Queens of Qoro Quando voitti naiskuorosarjan ja palkittiin koko kilpailun Grand Prize -palkinnolla. Samoissa kilpailuissa Qoro Quando voitti kamarikuorosarjan ja ylsi kultamitalitasolle myös hengellisen musiikin sarjassa. Näiden lisäksi Qoro Quando on saavuttanut kultamitalitason Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa vuonna 2015, Riiassa järjestetyissä World Choir Gamesissa kesällä 2014 ja vuoden 2011 Int. Anton Bruckner -kuorokilpailuissa.

Kamarikuoro Qoro Quando on perustettu vuonna 2001 ja sen taiteellisena johtajana on vuodesta 2008 lähtien toiminut musiikin maisteri Jori Männistö. Kuoron naisten vuonna 2016 perustamaa Queens of Qoro Quandoa johtaa musiikin maisteri Emma Kuntsi. Kuorojen laulunopettajana toimii laulupedagogi Margit Tuokko ja projektiluontoisesti esiintymistaidon kouluttajana näyttelijä (FIA) Tiina Iisala. 

 

Jori Männistö

Jori Männistö

Kuoronjohtaja, musiikin maisteri Jori Männistö on johtanut Qoro Quandoa vuodesta 2008 lähtien. Kuoromusiikin kipinä syttyi Pohjois-Pohjanmaan Pattijoella yläastetta käyvän Jori Männistön sydämessä 80-luvulla, kun hän lauloi isänsä perustamassa koulun kuorossa. Pattijoelta tie kulki Oulun Madetojan musiikkilukion kautta Helsinkiin Sibelius-Akatemiaan, jossa Männistö aloitti opinnot musiikin teorian opinto-ohjelmassa. Pääaineopintojen ohella Männistö suoritti alusta alkaen myös kuoronjohdon opintoja. Suoritettuaan kuoronjohdon B-tutkinnon Männistö vaihtoi pääainetta valmistuen kuoronjohdon ohjelmasta maisteriksi 1997 ja on sen jälkeen toiminut kuoronjohtajana useissa eri kuoroissa.

Yhteisten vuosien aikana Qoro Quando on hitsautunut yhteen johtajansa kanssa ja kypsynyt soinniltaan. Kuoro arvostaa Männistön monipuolista, syvällistä musiikillista osaamista ja tietämystä. Kuoroteoksia lähestytään Männistön johdolla teosten omasta perspektiivistä – eri tyylilajit otetaan haltuun ja kuoron sointia muokataan kunkin teoksen vaatimalla tavalla. Männistö puolestaan arvostaa Qoro Quandossa sen soinnin joustavuutta. Vaikka järjestelmällinen soinnin hionta on tuonut siihen aikuista tukevuutta, sointi on säilyttänyt myös ilmavan vaaleutensa.

Emma Kuntsi

Emma Kuntsi

Emma Kuntsi on johtanut Qoro Quandon naisten muodostamaa Queens of Qoro Quandoa kuoron perustamisvuodesta 2016 lähtien. Kuntsi on monipuolinen muusikko, musiikkipedagogi (AMK) ja musiikin maisteri, ja hänen haaveissaan on valmistua jonain päivänä kuoronjohtajaksi. Kuntsi on laulanut Qoro Quandossa vuodesta 2004 alkaen, ja on siitä lähtien toiminut myös kuoron hallituksessa, tällä hetkellä puheenjohtajana.

Margit Tuokko

Qoro Quandon laulajien äänenmuodostusta on jalostettu systemaattisesti vuodesta 2013 lähtien laulupedagogi, oopperalaulaja, musiikin maisteri Margit Tuokon johdolla. Tuokko vastaa kuoron äänenhuollosta ohjaamalla yhteisen soinnin kehitystä erilaisilla harjoituksilla. Lisäksi kuoroharjoitusten ja leirien ohessa kuorolaiset käyvät laulutunneilla.

www.margittuokko.com

Share This