Qoro Quandoa ohjaa palo tehdä yhdessä korkeatasoista kuorotaidetta. Intohimo laulamiseen ja halu kehittyä sitoo laulajat yhteen luoden yksilöllisen, hyvin moneen muotoutuvan kuorosoinnin. Qoro Quando on kunnianhimoinen, mutta rento yhteisö, joka tarttuu innolla monipuoliseen ja haasteelliseen ohjelmistoon.

Samalla, kun kuoron ohjelmisto on viime vuosina muuttunut etenkin taidemusiikin osalta haastavammaksi, ohjelmistossa on säilytetty myös viihteellinen puoli, ja kuoro pystyy esiintymään hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa ja monipuolisella ohjelmistolla. Kuoron  ohjelmisto käsittää muun muassa pohjoismaista kuoromusiikkia eri aikakausilta, venäläistä romantiikkaa, pohjoisamerikkalaisia uusia kuoroteoksia sekä tyylikkäitä sovituksia eri vuosikymmenten hiteistä.

Qoro Quandon kehitys on ollut määrätietoisen työn tulosta. Kuoro osallistuu säännöllisesti kansainvälisiin kuorokilpailuihin, joihin valmistaudutaan suunnitelmallisesti. Sitoutuneen ja yhdessä viihtyvän porukan ansiosta Qoro Quando on saavuttanut kultamitalitason kaikissa kilpailuissa, joihin se on vuodesta 2011 lähtien osallistunut: Anton Bruckner -kuorokilpailut Itävallassa 2011, World Choir Games -kuoro-olympialaiset Latviassa 2014, Tampereen Sävel 2015 sekä viimeisimpänä Anton Bruckner -kuorokilpailut 2017, joissa Qoro Quando voitti kamarikuorosarjan ja saavutti kultamitalitason myös hengellisen musiikin sarjassa. Kuoron naisäänistä koostuva Queens of Qoro Quando voitti lisäksi naiskuorosarjan sekä koko kilpailun Grand Prize -palkinnon.

Tällä hetkellä Qoro Quando ja Queens of Qoro Quando valmistautuvat kesällä 2019 Göteborgissa järjestettävään Grand Prix of Nations & 4th European Choir Games -kilpailuun ja Tampereen Sävel -katselmukseen. Myös muita kiinnostavia projekteja on työn alla: ensimmäistä kertaa historiassaan Qoro Quando on tilannut kuoron ulkopuolelta uusia sävellyksiä ja sovituksia, joista ensimmäisen kantaesitys oli JouluQ-konserteissa 2018.

Kamarikuoro Qoro Quando on perustettu vuonna 2001 ja sen taiteellisena johtajana on vuodesta 2008 lähtien toiminut musiikin maisteri Jori Männistö. Kuoron laulunopettajana toimii laulupedagogi Margit Tuokko ja projektiluontoisesti esiintymistaidon kouluttajana näyttelijä (FIA) Tiina Iisala. Kuoron naisten vuonna 2016 perustamaa Queens of Qoro Quandoa johtaa musiikin maisteri Emma Kuntsi.

 

Jori Männistö

Jori Männistö

Kuoronjohtaja, musiikin maisteri Jori Männistö on johtanut Qoro Quandoa vuodesta 2008 lähtien. Kuoromusiikin kipinä syttyi Pohjois-Pohjanmaan Pattijoella yläastetta käyvän Jori Männistön sydämessä 80-luvulla, kun hän lauloi isänsä perustamassa koulun kuorossa. Pattijoelta tie kulki Oulun Madetojan musiikkilukion kautta Helsinkiin Sibelius-Akatemiaan, jossa Männistö aloitti opinnot musiikin teorian opinto-ohjelmassa. Pääaineopintojen ohella Männistö suoritti alusta alkaen myös kuoronjohdon opintoja. Suoritettuaan kuoronjohdon B-tutkinnon Männistö vaihtoi pääainetta valmistuen kuoronjohdon ohjelmasta maisteriksi 1997 ja on sen jälkeen toiminut kuoronjohtajana useissa eri kuoroissa.

Yhteisten vuosien aikana Qoro Quando on hitsautunut yhteen johtajansa kanssa ja kypsynyt soinniltaan. Kuoro arvostaa Männistön monipuolista, syvällistä musiikillista osaamista ja tietämystä. Kuoroteoksia lähestytään Männistön johdolla teosten omasta perspektiivistä – eri tyylilajit otetaan haltuun ja kuoron sointia muokataan kunkin teoksen vaatimalla tavalla. Männistö puolestaan arvostaa Qoro Quandossa sen soinnin joustavuutta. Vaikka järjestelmällinen soinnin hionta on tuonut siihen aikuista tukevuutta, sointi on säilyttänyt myös ilmavan vaaleutensa.

Emma Kuntsi

Emma Kuntsi

Emma Kuntsi on johtanut Qoro Quandon naisten muodostamaa Queens of Qoro Quandoa kuoron perustamisvuodesta 2016 lähtien. Kuntsi on monipuolinen muusikko, musiikkipedagogi (AMK) ja musiikin maisteri, ja hänen haaveissaan on valmistua jonain päivänä kuoronjohtajaksi. Kuntsi on laulanut Qoro Quandossa vuodesta 2004 alkaen, ja on siitä lähtien toiminut myös kuoron hallituksessa, tällä hetkellä puheenjohtajana.

Margit Tuokko

Qoro Quandon laulajien äänenmuodostusta on jalostettu systemaattisesti vuodesta 2013 lähtien laulupedagogi, oopperalaulaja, musiikin maisteri Margit Tuokon johdolla. Tuokko vastaa kuoron äänenhuollosta ohjaamalla yhteisen soinnin kehitystä erilaisilla harjoituksilla. Lisäksi kuoroharjoitusten ja leirien ohessa kuorolaiset käyvät laulutunneilla.

www.margittuokko.com

Share This